Spiegelen met ezels

Home - | - Spiegelen met ezels
Spiegelen met ezels2016-11-05T22:49:39+00:00

Wat is spiegelen met ezels?

Dieren communiceren door middel van lichaamstaal, dat wil zeggen: “houding-gedrag-energie”. Door gebruik te maken van dit puur en instinctief handelen van het dier kunnen wij dingen over onszelf leren. Hiervan kunnen wij profijt hebben in de toekomst, bijvoorbeeld betreffende onze gedragingen. Wij zijn ons maar bewust van 5 % van ons gedrag, de rest is onbewust gedrag.

Het doel van spiegelen met dieren is om juist bewuster te worden van dit onbewuste gedrag.

Waarom spiegelen met ezels?

Spiegelen met dieren kan dienen als hulp bij persoonlijke ontwikkeling. Een ieder kent misschien wel het gevoel op een “dood spoor”te zitten, of het gevoel dat je wilt veranderen of je wilt ontwikkelen.

Er wordt in voorgenoemde trajecten vaak te veel aandacht besteed aan het resultaat en te weinig aan het gedrag. En juist dat (onbewuste)gedrag is de sleutel om tot het gewenste resultaat te komen.

Dieren leven in het nu en reageren direct op wat jij doet. Ze worden niet gehinderd door vast te houden aan het verleden en hebben geen zorgen voor de toekomst. Ze hebben geen oordeel en bieden je elke keer weer een eerlijke kans om te oefenen met ander gedrag.

Neem contact met ons op om te bespreken wat het spiegelen voor jou zou kunnen betekenen.

Het werken met dieren heeft onderstaande effecten:

Verlaging van hartslag, bloeddruk en kalmerende werking.
Stimuleert de zintuigen en geestelijke capaciteiten zoals het geheugen en communicatieve vaardigheden.
Stimuleert (vooral bij kinderen) de ontwikkeling van het inlevingsvermogen in anderen.
Heeft een positief effect op het gevoel van eigenwaarde: een dier is niet (ver)oordelend.
Een dier helpt mensen zich te concentreren.
Bevordert de openheid van mensen ten aanzien van hun omgeving (zieke mensen en mensen met een lage eigendunk zijn vaak sterk in zichzelf gekeerd).
Zorgt voor aangenaam tijdverdrijf (even niet met de eigen zorgen bezig zijn).
Stimuleert beweging, het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen, balans en mobiliteit.

Neem contact met ons op:

Griftdijk 4, 3953 ML Maarsbergen

Mobile: 06-218 50 797

Web: Bezoek onze site:

Zorgboederij Ezelkunsten biedt je een fantastische plek om tot jezelf te komen in een geheel vertrouwde omgeving. De zorgboerderij biedt therapeutische ondersteuning, coaching en diverse vormen van dagbesteding. Tevens biedt het dagopleidingen voor coaching. Maar ook voor de creatieveling is er een groot aanbod van verschillende workshops. Alles staat in het teken van mens en dier, met een hoofdrol voor de ezels. Met hun lieve ogen en warme vacht geven ze je niet alleen vertrouwen, maar spiegelen ook je eigen gedrag. Ezelkunsten wordt gerund door een kleine groep enthousiaste mensen die de liefde voor de mens én dier hoog in het vaandel heeft staan. Altijd op maat. Altijd geconcentreerd op uw situatie.Ezelkunsten is in 2011 opgericht door Hedie Cooiman en is inmiddels een begrip in de regio. Het team van Ezelkunsten heet u graag welkom op de zorgboerderij in Maarsbergen!

Categorieën

Meest recente berichten