Ezeltherapie

Home - | - Ezeltherapie
Ezeltherapie2016-11-05T15:33:40+00:00

Asinotherapie of ezeltherapie is een vorm van therapie waarbij ezels worden ingezet. Deze ezeltherapie is in eerste instantie voor mensen met autisme of een andere (verstandelijke) beperking, maar is ook geschikt voor een ieder die een bijzondere ervaring met een ezel en zichzelf wil hebben. Ezeltherapie is namelijk een wel heel bijzondere manier om weer helemaal tot jezelf te komen. Zeker als je affiniteit hebt met dieren en het buitenleven.

Heerlijk knuffelen, pure ontspanning voor ezel en mens

De ezel heeft een eigen-wijsheid, totaal anders dan de koppigheid die hem vaak wordt toegeschreven. De ezel maakt zijn eigen afwegingen op basis van zijn intuitie. Hij stelt zich open en kwetsbaar op en is daarom uitermate geschikt om (therapeutisch) ingezet te worden bij het werken met kinderen en volwassenen die behoefte hebben aan warmte, troost, verbondenheid, plezier en ontspanning. U leert en ervaart dit allemaal tijdens onze asinotherapie.

Bij Ezelkunsten is het allemaal mogelijk. Neem contact met ons op om te bespreken wat onze ezels voor jou zouden kunnen beteken.

Het werken, o.a. met asinotherapie, met dieren heeft onderstaande effecten:

  • Verlaging van hartslag, bloeddruk en kalmerende werking.
  • Stimuleert de zintuigen en geestelijke capaciteiten zoals het geheugen en communicatieve vaardigheden.
  • Stimuleert (vooral bij kinderen) de ontwikkeling van het inlevingsvermogen in anderen.
  • Heeft een positief effect op het gevoel van eigenwaarde: een dier is niet (ver)oordelend.
  • Een dier helpt mensen zich te concentreren.
  • Bevordert de openheid van mensen ten aanzien van hun omgeving (zieke mensen en mensen met een lage eigendunk zijn vaak sterk in zichzelf gekeerd).
  • Zorgt voor aangenaam tijdverdrijf (even niet met de eigen zorgen bezig zijn).
  • Stimuleert beweging, het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen, balans en mobiliteit.

Neem contact met ons op:

Griftdijk 4, 3953 ML Maarsbergen

Mobile: 06-218 50 797

Web: Bezoek onze site:

Zorgboederij Ezelkunsten biedt je een fantastische plek om tot jezelf te komen in een geheel vertrouwde omgeving. De zorgboerderij biedt therapeutische ondersteuning, coaching en diverse vormen van dagbesteding. Tevens biedt het dagopleidingen voor coaching. Maar ook voor de creatieveling is er een groot aanbod van verschillende workshops. Alles staat in het teken van mens en dier, met een hoofdrol voor de ezels. Met hun lieve ogen en warme vacht geven ze je niet alleen vertrouwen, maar spiegelen ook je eigen gedrag. Ezelkunsten wordt gerund door een kleine groep enthousiaste mensen die de liefde voor de mens én dier hoog in het vaandel heeft staan. Altijd op maat. Altijd geconcentreerd op uw situatie.Ezelkunsten is in 2011 opgericht door Hedie Cooiman en is inmiddels een begrip in de regio. Het team van Ezelkunsten heet u graag welkom op de zorgboerderij in Maarsbergen!

Categorieën

Meest recente berichten