Ezelkunsten

Hedie Cooiman

Door het werken met zorghonden zag ik wat honden voor mensen met een (verstandelijke) bijzonderheid kunnen betekenen. Het is fascinerend om te zien wat dieren, in het algemeen, voor mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen betekenen. Met dit gegeven wilde ik iets doen.Via via kwam ik in contact met Asinotherapie, een vorm van therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van ezels. Ik heb diverse opleidingen gevolgd voor asinotherapie en vervolgens ook diverse opleidingen gedaan tot paardencoach en het systemisch paardencoachen. En zo kwamen er naast honden ook ezels en kort daarna ook paarden bij ons op het erf.

De diverse opleidingen die ik heb gevolgd zijn zo waardevol gebleken in mijn werk dat ik door ben gegaan met het volgen van een coachopleiding.Tevens heb ik lichaamswerk 1, 2 en 3 gedaan en om dit te complementeren de Rots en Water-training. Intussen heb ik bij de methode Matheij 2 modules gedaan . Op dit moment volg ik de opleiding voor kind- en jeugdcoach.

Heide Cooiman

Waarom ezels?

Opleiding Asinotherapie / EzeltherapieDe keuze om te werken met een ezel was snel gemaakt, ik zal u uit leggen waarom. De ezel heeft een eigen-wijsheid, totaal anders dan de koppigheid die hem vaak wordt toegeschreven. De ezel maakt zijn eigen afwegingen op basis van zijn intuïtie. Hij stelt zich open en kwetsbaar op en is daarom uitermate geschikt om (therapeutisch) ingezet te worden bij het werken met kinderen en volwassenen die behoefte hebben aan warmte, troost, verbondenheid, plezier en ontspanning.
Asinotherapie of ezeltherapie is een vorm van therapie waarbij ezels worden ingezet. Deze therapie is in eerste instantie voor mensen met autisme of een andere (verstandelijke) beperking, maar is ook geschikt voor een ieder die een bijzondere ervaring met een ezel en zichzelf wil hebben. De ezeltherapie is namelijk een wel heel bijzondere manier om weer helemaal tot jezelf te komen. Zeker als je affiniteit hebt met dieren en het buitenleven.

Op onze boerderij biedt verder tal van mogelijkheden: het werken in de tuinen, verzorgen van de paarden, wandelen met de honden, creatief bezig zijn. Dit alles uiteraard onder deskundige begeleiding.
Kortom boerderij “EZELKUNSTEN” biedt complete dagbesteding.
Ik nodig u dan ook van harte, geheel vrijblijvend, uit om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Wij leveren graag maatwerk.