Wat gebeurt er tijdens de therapie?

Home - | - Ezeltherapie - | - Wat gebeurt er tijdens de therapie?
Wat gebeurt er tijdens de therapie?2016-11-05T15:33:42+00:00

Wat gebeurt er tijdens de therapie?

Pansage, Portage, persoonlijke begeleiding. Ezelkunsten biedt diverse mogelijkheden en therapieën.

Pansage, Portage, persoonlijke begeleiding. Ezelkunsten biedt diverse mogelijkheden en therapieën.

Ezeltherapie is een manier om je helemaal te ontspannen, rustig te worden en één te zijn met jezelf. Voor alle mensen, met of zonder een beperking, geeft het een enorme rust. Door die rust krijg je ruimte om nieuwe dingen te leren en te ontdekken bij jezelf.
De ezels zijn hele fijne. lieve en vooral volgzame, knuffelige dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. Daardoor kun je innig contact met de ezel krijgen. Mensen met een verstandelijke beperking / aandoening reageren wonderlijk goed op deze therapie. Er zal een vriendschap ontstaan tussen mens en dier. Er zijn verschillende vormen, zoals portage en pansage. Naast deze vormen bieden wij ook diverse vormen van spiegelen, zoals met ezels, paarden en honden.

Pansage

We beginnen met de ‘pansage’, dat is het verzorgen van de ezel op een hele ontspannen manier. Lekker aaien, borstelen en kroelen in de ezelvacht. Op deze manier leren jij en de ezel elkaar goed kennen. Er wordt direct contact gemaakt met de ezel, wat  zorgt voor een ultieme ontspanning. Hier kan een innige vriendschap ontstaan tussen mens en ezel. Ook voor ons is dit telkens weer een mooi moment als we deze vriendschap ‘zien ontstaan’.

Portage

Na de pansage kan gekozen worden voor de zogenaamde ‘portage’, ook wel het wiegen op de rug van de ezel en het in verschillende houdingen liggen op de rug van deezel. Dit geeft een zo groot mogelijke ontspanning.

Persoonlijke begeleiding

Uiteraard krijgt iedereen een persoonlijke begeleiding tijdens de therapie. Bij een portage begeleiden we met 3 medewerkers van Ezelkunsten.

De waargenomen effecten zijn:

  • Kinderen die druk zijn worden rustiger.
  • Men krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Zorgt voor een beter gevoel van eigenwaarde.
  • Gespannen spieren komen volledig tot ontspanning.
  • Fysieke klachten nemen af.
  • (in-)Slapen gaat beter.
  • Verbetering van sociale vaardigheden.

 

Neem contact met ons op:

Griftdijk 4, 3953 ML Maarsbergen

Mobile: 06-218 50 797

Web: Bezoek onze site:

Zorgboederij Ezelkunsten biedt je een fantastische plek om tot jezelf te komen in een geheel vertrouwde omgeving. De zorgboerderij biedt therapeutische ondersteuning, coaching en diverse vormen van dagbesteding. Tevens biedt het dagopleidingen voor coaching. Maar ook voor de creatieveling is er een groot aanbod van verschillende workshops. Alles staat in het teken van mens en dier, met een hoofdrol voor de ezels. Met hun lieve ogen en warme vacht geven ze je niet alleen vertrouwen, maar spiegelen ook je eigen gedrag. Ezelkunsten wordt gerund door een kleine groep enthousiaste mensen die de liefde voor de mens én dier hoog in het vaandel heeft staan. Altijd op maat. Altijd geconcentreerd op uw situatie.Ezelkunsten is in 2011 opgericht door Hedie Cooiman en is inmiddels een begrip in de regio. Het team van Ezelkunsten heet u graag welkom op de zorgboerderij in Maarsbergen!

Categorieën

Meest recente berichten