Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS gebruikers.

Familie weekend of familiedag? Heerlijk met uw familie er een weekend of dag tussenuit. Relaxen, lekker eten en drinken, genieten van het leven. Dat heeft ieder mens af-en-toe nodig. Maarsbergen ligt in één van de mooiste regio’s van Nederland. Tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Binnen enkele minuten fietst u heerlijk door de bossen; genietend van de prachtige omgeving.

Wilt u een spannende fietstocht, dan kan dat ook. Ondersteund door een GPS apparaat probeert u de schat te vinden. Onderweg kunt u gebruik maken van een heerlijke lunch, met hartige, zoete en gezonde lekkernijen.

 

Geocaching

Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS gebruikers. Deelnemen met schatzoeken, op z’n Engels ‘cache hunt’, is een goede manier om de voordelen en de prachtige mogelijkheden van een GPS te leren kennen. Het basisidee is dat personen en organisaties/verenigingen (denk hierbij aan bijv. de scouting) caches verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers benutten deze coördinaten om deze caches te vinden.
Is de cache eenmaal gevonden, dan geeft de cache, oftewel schat, z’n geheimen prijs en beloont de vinder met een variëteit aan beloningen.
Aan de vinder wordt gevraagd iets uit te cache te nemen en hiervoor in de plaats weer iets achter te laten.