Ja, ook daar zijn ezels goed in: ezels-bruggetjes maken voor samenwerking, vertrouwen, onderlinge relaties binnen het team, communicatie,..en dit alles binnen de g-ezel-llige sfeer en accomodatie die Hedie en Ron met hun enthousiaste medewerkers van de Ezelkunsten kunnen bieden.

Een dag geheel op maat georganiseerd voor een gezondheidsinstelling in Midden-Nederland met als bijvoorbeeld actuele thema´s :
“De kwaliteiten van j-ezel-f “ en “Twezelen; twitteren met ezels, over Communicatie.”

Voor een dag is er een duidelijke doelstelling maar ook g-ezel-ligheid mag er zijn. De gekozen thema´s krijgen aandacht met de ezels als co-coach in combinatie met een bijzondere manier van tekenen onder leiding van een teken-therapeut. De groep beslist als geheel welke onderwerpen extra aandacht verdienen en daarmee wordt de dag ingevuld.
Tijdens de sessie met de ezels en hun eigen-wijze manier van werken kijkt het team in een spiegel. Dit is voor de meesten een totaal nieuwe ervaring als eye-opener.
Een item dat voor de personeelsleden onbekend zou zijn, wordt door gedrag en houding van de ezels duidelijk neergezet. Een voor zich sprekende metafoor die iedereen lang in herinnering zal blijven. Het aan de oppervlakte brengen van thema´s en het aan elkaar uitspreken hiervan is een belangrijke stap in saamhorigheid en daarmee in draagkracht binnen het team.

[image_frame style=”framed_shadow” align=”left”]https://www.ezelkunsten.nl/wp-content/uploads/2012/06/sector466176.jpg[/image_frame]

In de evaluatie wordt aangegeven dat woorden vaak snel, veelvuldig en in herhaling in vergaderingen en teamoverleg gesproken worden maar een situatie in beelden zien, zoals de ezels dat demonstreerden, komt als een andere, vernieuwende zintuiglijke waarneming binnen. Een nieuwe impuls om op een constructieve en positieve manier mee aan de slag te gaan.
Ezels blijken dus behalve goede co-therapeuten en co-coaches ook geweldige teambuilders!

Inge de Haan Coach met ezels voor Ezelkunsten